Перевірки ВПО продовжуються: хто з українців може залишитися без виплат

Перевірки місць тимчасового проживання вимушених переселенців продовжуються

З 1 серпня 2023 року в Україні тривають перевірки місць тимчасового проживання вимушених переселенців за новими правилами. Прес-служба Національної соціальної сервісної служби повідомила про це.

Згідно з повідомленням служби, минулого року в Україні було введено нові заходи контролю за дотриманням вимог законодавства щодо допомоги вимушеним переселенцям. В результаті, було проведено 1558 перевірок місць перебування та фактичного проживання переселенців за участю представників органів соцзахисту населення та посадових осіб територіальних громад.

Головною метою цих перевірок було оновлення та уточнення інформації, щоб мати можливість оперативно реагувати на потреби вимушених переселенців та раціонально використовувати бюджетні кошти.

"Слід зазначити, що у разі припинення виплат за наявності неправдивих даних у державних реєстрах або при верифікації необхідно звернутися до органу соціального захисту населення з метою оновлення даних, надавши підтверджуючі документи. Це дозволить відновити отримання виплат", - повідомили у відомстві.

Раніше було відомо, що вимушені переселенці можуть отримувати виплати від держави - 2000 гривень для працездатних та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю, навіть якщо вони не працевлаштовані.