ПФУ нагадав, як подивитися придбаний страховий стаж та зарплату онлайн

ПФУ нагадав, як подивитися придбаний страховий стаж та зарплату онлайн

Українцям розповіли, як перевірити свій страховий стаж та заробітну плату на вебпорталі Пенсійного фонду України.

За інформацією Головного управління ПФУ у Донецькій області, це дозволяє визначити майбутню пенсію та продумати фінансове забезпечення на похилому віці. Багато людей, особливо ті, хто на пенсійному віці, хочуть відстежити свій страховий стаж та внески до системи пенсійного страхування, оскільки ці показники визначають розмір майбутніх пенсійних виплат. Але не всі знають, як це зробити.

Пенсійний фонд нагадав, що страховий стаж - це період, протягом якого особа підлягає обов'язковому пенсійному страхуванню та сплачує внески не менше мінімального розміру.

Страховий стаж, набутий до 01 січня 2004 року, підтверджується трудовою книжкою.

Для того, щоб перевірити свій страховий стаж та заробітну плату, потрібно:

  • увійти до особистого кабінету на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), банківської картки (BankID) або через Дія.Підпис;
  • вибрати пункт "Мій страховий стаж" у лівому бічному меню - тут можна знайти дані про страховий стаж з 2004 року;
  • вибрати пункт "Моя заробітна плата" у лівому бічному меню - тут можна знайти дані про заробітну плату, що враховується для пенсії.

Важливо пам'ятати, що до страхового стажу зараховуються тільки періоди, коли сплачувались страхові внески, пропорційно до сплачених внесків.

Крім того, мобільний додаток "Пенсійний фонд" також надає можливість перевірити страховий стаж.

Для авторизації на вебпорталі електронних послуг за допомогою КЕП можна скористатися покроковою інструкцією (https://t1p.de/4krvb) або відеороз'ясненням (https://t1p.de/ndjke).

Нагадаємо, що Пенсійний фонд розповів, коли відновлять виплату пенсій після ідентифікації.

Читайте також: