Підвищення тарифу на світло: що буде з субсидіями

Підвищення тарифу на світло: що буде з субсидіями

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що незважаючи на підвищення тарифу на електроенергію, держава має достатньо коштів для надання житлових субсидій. Тому всі, хто раніше отримував таку підтримку, не втратить її. Про це заявила перша заступниця міністра соціальної політики, Дарина Марчак.

За її словами, процес перерахунку субсидій буде проведено автоматично. Механізм субсидій передбачає, що якщо тариф зростає, а людина є отримувачем субсидії, то її розмір буде перераховано. Також люди, які через підвищення тарифу мають проблеми з оплатою рахунків, можуть розраховувати на субсидії і звернутися до Пенсійного фонду.

"Нарахування виплат здійснює Пенсійний фонд, який має дуже потужну ІТ-систему. Для всіх сімей, які мають субсидії, ми самі автоматично ці субсидії перерахуємо. Гроші для цього є і будуть", - сказала Дарина Марчак.

Водночас, субсидіанти практично не відчують подорожчання світла, оскільки субсидія виділяється на певний обсяг комунальних послуг. Наприклад, за 1,6 кубометра гарячої води на одного члена сім'ї. Коли вартість кубометра води зростає, розмір субсидії також збільшується.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: