Пілотів ЗСУ готують до управління винищувачами F-16 на авіабазі у Франції

Українські пілоти займаються навчанням польотам на винищувачах F-16 на авіабазі у Франції. Таке навчання вони отримали після базової підготовки у Британії.

"Франція наразі не надає Україні винищувачів, але бере активну участь у підготовці десяти українських пілотів, яких відібрав генштаб. Вік пілотів становить від 20 до 22 років. Шестеро з них поки що навчаються у Великій Британії, щоб опанувати англійську мову на необхідному рівні ", - повідомляє BFM TV.

Четверо інших пілотів вже пройшли мовну підготовку і мають деякий досвід управління літаками. Зараз вони проходять навчання на авіабазі у Франції, де вивчають повітряний бій на F-16.

"Нових українських авіаторів навчатимуть так само, як і французьких пілотів ВПС та морської авіації, але вдвічі швидше. Заняття будуть проводитись на тренажерах. Перед навчанням на F-16 пілоти повинні пролетіти 80 годин на літаку Alpha Jet", - додали у BFM TV.

Підготовка і пересадка на F-16

Після шести місяців тривалості підготовки пілоти пересядуть на винищувачі F-16 США або однієї з європейських країн. Технічні команди, зокрема механіки, ймовірно, отримають навчання у США.

Джерело: РБК-Україна