Письменник написав роман, в якому пожежники спалюють книги

Письменник написав роман, в якому пожежники спалюють книги

20 жовтня 1953 року у США була опублікована антиутопія "451 градус за Фаренгейтом" від Рея Бредбері, яка стала культовою книгою.

Рей Бредбері - американський фантаст, народився 22 серпня 1920 року в маленькому місті Уокігане, Стан Іллінойс. У 1930-х роках, під час Великої Депресії, його сім'я переїхала до Лос-Анджелесу. Після закінчення школи, майбутній автор "Марсіанських хронік", "Кульбабового вина" і "451 градуса за Фаренгейтом" не вступив до коледжу.

Бредбері розпочав свою кар'єру, надсилаючи свої твори до недорогих фантастичних журналів. Його першим успіхом були "Хроніки". Тоді "451 градус", опублікований у Playboy в першій половині 1950-х років, приніс Бредбері всесвітню славу.

Назва роману відноситься до температури 451°F (233°C), яку, на думку Бредбері, є температурою паперу для самозаймання. Роман розповідає про тоталітарне суспільство, де книги заборонені, і пожежники мають спалювати всі заборонені книги разом із будинками. Автор описав людей, які втратили зв'язок один з одним, природою і інтелектуальним спадком людства.

Виходячи книги, починається нагорода для автора, яка тривала до останніх його років життя. Рей Бредбері був нагороджений премією Національного інституту мистецтв і письменства у 1954 році. Він також двічі отримав премію О. Генрі і став лауреатом медалі Національної книжної фундації. Загалом, Бредбері написав 79 фантастичних збірок. Він проживав у Лос-Анджелесі і помер у 2012 році.

Новий код статусу інтернет-цензури отримає назву найвідомішого роману Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом".

Читайте також: