Пісторіус: Німеччина передала Україні чверть своїх систем Patriot

Пісторіус: Німеччина передала Україні чверть своїх систем Patriot

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус повідомив, що Німеччина передала Україні чверть свого запасу систем ППО Patriot, враховуючи третю систему, яка незабаром буде доставлена.

"Ми передамо Україні третю системи Patriot. Таким чином Німеччина забезпечує для України загалом 3 системи… Це чверть наших власних запасів таких систем, вже не має можливості передати ще. Інші, напевно, можуть віддати по одній", - сказав міністр.

Міністр нагадав, що Німеччина активно підтримує ППО України та забезпечує навчання їх управління та постачання далекобійних ракет. У рамках спільних зусиль з Данією, Норвегією та Нідерландами було придбано 32 ракети, а ще 68 будуть доставлені найближчим часом.

Відповідаючи на запитання щодо німецьких ракет Taurus, міністр зауважив, що "про це все вже сказано".

Міністр підкреслив, що підтримка України є важливою, оскільки Росія продовжує агресію проти неї. Він також заявив, що Німеччина дотримуватиметься своїх зобов'язань щодо захисту України.

"Наша підтримка важлива, адже Росія намагається знищити Україну, Росія щодня вбиває та ранить людей, систематично та максимально жорстоко обстрілює українські міста… Не має бути сумнівів, що ми продовжимо стояти на боці України… Ми всі спільні в думці щодо необхідності зробити все для забезпечення можливості України захиститися проти російського агресора", - сказав Пісторіус.

Міністр зауважив, що питання щодо членства України в НАТО повинне бути вирішене пізніше.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: