Північна Корея постачає Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" - ЗМІ

Партія контейнерів з військовою технікою
Партія контейнерів з військовою технікою

За даними, які надійшли з США, Північна Корея передала Росії значну кількість військового обладнання. Це викликало обурення, оскільки очевидно, що ця зброя може використовуватися для нападу на українські міста та населення.

На закритому брифінгу Білого дому було розкрито деякі деталі цієї ситуації. Зокрема, повідомили, що Північна Корея передала Росії понад тисячу контейнерів військового обладнання і боєприпасів. Ближче до кінця вересня було опубліковано графіки, які показують переміщення цих контейнерів.

За цю зброю Північна Корея розраховує отримати важку зброю та авіацію. Зокрема, вони сподіваються отримати ракети земля-повітря, бронетехніку і бойові літаки.

Інформація про це викликала засудження з боку Білого дому. Вони вказали, що ця зброя буде використовуватися для атак на Україну та продовження незаконної війни Росії.

Це є дуже серйозним порушенням стабільності у регіоні. Попередні порушення угод у 2022 і 2023 роках вже підірвали довіру між країнами. Тепер усі заходи повинні бути вжиті для того, щоб запобігти подальшому ескалації конфлікту.

Читайте також