План перемоги: Зеленський розкрив стратегію України щодо Курської області

Стратегія України щодо Курської області
Стратегія України щодо Курської області

Україна планує утримувати захоплені російські території

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News повідомив, що Україна планує утримувати російські території, які були захоплені минулого місяця, на невизначений термін.

Зеленський заявив, що Україні не потрібна ця земля і вона не хоче нав'язувати свій український спосіб життя там. Президент наголосив, що утримання цих територій є частиною його плану перемоги і він планує представити цю пропозицію міжнародним партнерам, зокрема США.

Про подальші плани України щодо російських територій Зеленський не повідомив. Він зауважив, що це як початок курської операції і успіх цієї операції є дуже близьким до несподіванки.

Українські війська захопили майже 1300 квадратних кілометрів російської території прикордонного регіону Курськ у рамках секретної операції. Київ також взяв у полон сотні російських військовослужбовців.

Зеленський підтвердив, що адміністрація Байдена не була в курсі цієї операції, яка була тримана в суворій таємниці. Президент пояснив, що це не питання недовіри, але минулорічний контрнаступ України зазнав невдачі через надмірне розголошення, що дало росіянам час підготуватися.

Читайте також