По порту Одеси вдарили іранським БПЛА, спалахнула пожежа

У ніч на 29 травня Росія атакувала Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-131/136.

Є влучання у портову інфраструктуру Одеси, повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"Внаслідок влучання спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано. Інформація про масштаб руйнувань уточнюється", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки в небі над Миколаївщиною військові збили три Shahed, один над Одещиною, додав Назаров.

Уранці 29 травня ворог вивів у Чорне море надводний ракетоносій. Він споряджений до восьми ракетами типу "Калібрів". Загалом в Чорному морі шість ворожих кораблів, в Азовському один.

"Рівень ракетної загрози залишається досить високим. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Переходьте в укриття, не знімайте і не поширюйте роботу сил ППО", закликав Назаров.

28 травня Росія завдала 97 авіаційних ударів. Зокрема, застосувала 59 іранських ударних БПЛА Shahed. Лише один з них не вдалося знищити силам ППО. Також ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив Генштаб.

Повітряну тривогу в ніч на 29 травня оголошували по всій Україні. Вибухи лунали у Києві та низці областей, зокрема західних.

Київ пережив 15-ту повітряну атаку від початку травня. Росіяни застосували дрони Shahed та ракети Х-101/555 загалом понад 40 повітряних цілей. Завдяки силам ППО вдалося уникнути влучань. Потерпілих унаслідок атаки немає, повідомила військова адміністрація міста.