Поліція Одещини затримала лікарку, яка оформляла фальшиві довідки про інвалідність

$8 тис. хабаря за сприяння в отриманні інвалідності: на Одещині викрили завідувача консультативно-поліклінічного відділення

Фігурантці повідомлено підозру у хабарництві за сприяння в отриманні інвалідності, заявили правоохоронці.

Одеські оперативники спільно з поліцією викрили завідувачку консультативного поліклінічного відділення інституту Національної академії медичних наук України. За корупційну діяльність медицинського працівника розслідувальники порушили справу.

Медикиня обіцяла чоловіку оформити виписку про стан здоров'я, подачу та узгодження в МСЕК інвалідності другої групи. В подальшому це дозволило б ухилянку отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Зловмисницю затримали, коли вона отримувала $8 тис. Правоохоронці повідомили їй про підозру за отримання неправомірної вигоди, яка передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Процес розслідування провадить Суворівська окружна прокуратура м. Одеса.

Раніше, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру членам групи з Одещини, яка організувала переправлення ухилянтів через кордон. Злочинну діяльність організував підприємець, співпрацюючи з правоохоронцями та місцевим жителем.