Полковник британської армії озвучив умову для введення військ НАТО в Україну

НАТО може відправити війська до України, якщо ЗСУ зазнають великих проблем - британський полковник

Загострення війни між Росією та Україною досягло критичної точки, з боку обох сторін тривають запеклі битви навіть в сувору зиму. Хеміш де Бреттон-Гордон, колишній полковник британської армії, зазначив, що ситуація надзвичайно складна, зі статичними боями, точними артилерійськими ударами і атаками на цивільну інфраструктуру.

Де Бреттон-Гордон наголошує на важливості того, щоб західні країни, у тому числі Велика Британія та НАТО, були уважні до ситуації в Україні, щоб запобігти потенційній війні з Росією. Він закликав Альянс зосередитися на Україні і наголосив, що НАТО "може вступити у війну з Росією протягом наступних кількох років", якщо речі "підуть не так" в Україні.

Захід зробив усе, крім введення своїх військ. Не виключено, що якщо Росія досягне серйозного прогресу, НАТО та західні союзники доведеться переглянути свою позицію - сказав Де Бреттон-Гордон.

За словами полковника, Росія нарощує свої напади на Україну, використовуючи високоточні безпілотні літальні апарати і ракети. Він стверджує, що Росія намагається тиснути на Україну, і попри ефективну протиповітряну оборону, Україна все ще знаходиться під загрозою.

Президент Зеленський вимагає більше боєприпасів і ракет протиповітряної оборони, оскільки Росія продовжує вести війну з усією силою, нищачи все на своєму шляху.

Також стало відомо, що чотири європейські країни НАТО підписали угоду про закупівлю ракет для комплексу Patriot.