Полковник ЗСУ повідомив, де на півночі є загроза наступу росіян

Російські загарбники можуть почати новий наступ з півночі - полковник Збройних сил України

Російські загарбники можуть почати новий наступ з півночі, зокрема в районі Сумської області. Про це заявив полковник Збройних сил України Петро Черник в ефірі телемарафону.

Вони (росіяни - "Главком") диверсійно-розвідувальні загони засилають нескінченно. Якщо вони і дозріють навіть до якогось дивізійного удару в 15 тис. людей, то розуміємо, що чим більше московитів ми зараз вкладемо в наші землі, тим легше нашим онукам у наступній війні буде з ними воювати - сказав Черник.

Він також додав, що наразі не бачить підготовки до такого удару з боку Росії, оскільки вона не має достатньої кількості військ у цих районах. "На цю хвилину я не бачу накопичення ресурсів. Цей ресурс має бути серйозний, і Росія вже не зможе його приховати. Це має бути щонайменше 40-тисячний корпус. На початку цієї війни, коли ми не були готовими, вони вдерлися велетенським, найкраще підготовленим складом з технікою, і вони не впоралися зі стратегічним завданням" - пояснив офіцер.

За його словами, для наступу на півночі, Росія мусить зібрати 40-тисячний корпус з 825 танками, 2500 БМП та мати до тисячі артилерійських установок.

Триває 720-та доба повномасштабної війни. Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 113 авіаційних ударів, здійснив 135 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 23 БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 16 ударних БпЛА.