Польські фермери готують блокаду всіх пунктів пропуску на кодоні з Україною

Польські фермери готуються заблокувати кордон з Україною

Наступного тижня, 20 лютого, польські фермери планують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також дороги до залізничних перевалочних станцій і морських портів. Про це повідомляється на офіційному сайті незалежної самоврядної профспілки індивідуальних польських фермерів "Солідарність".

20 лютого у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі акції протесту будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях. Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів
, – йдеться у повідомленні.

Фермери протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС. За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов'язаних з сільським господарством.

Польські фермери закликають громадськість підтримати їхню акцію і забезпечити продовольчу безпеку в країні. Протести фермерів тривають вже багато тижнів не лише в Польщі, але й по всій Європі. Виробники виступають проти неконтрольованого продовольства з України та правил ЄС, пов'язаних з Європейським зеленим курсом.

Нагадаємо, польські фермери вдень у вівторок, 13 лютого, заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною "Корчова-Краковець". Станом на ранок 13 лютого, на польському боці кордону України та Польщі були заблоковані роботи п'яти пунктів пропуску: "Дорогуськ - Ягодин", "Зосин - Устилуг", "Гребенне - Рава-Руська", "Шегині - Медика", "Долгобичув - Угринів".

11 лютого польські фермери висипали зерно з українських вантажівок перед пунктом пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засудило цей протест та навмисне знищення українського зерна.

Джерело: УНІАН