Польські фермери розсипали українське зерно на кордоні: Мінагрополітики різко відреагувало

Міністерство аграрної політики та продовольства України гостро засуджує нарочите знищення українського зерна польськими протестувальниками на кордоні між Україною та Польщею. Про це стверджується у заяві Мінагрополітики. Міністерство слідкує за розслідуванням цього інциденту та очікує на швидке встановлення осіб, відповідальних за цей вчинок.

Ми розуміємо, коли польські фермери демонструють свою позицію шляхом цивілізованих протестів. Але у руйнуванні українського зерна не має нічого спільного з мирними протестами ні з юридичної, ні з моральної точки зору.

Українські аграрії уже два роки працюють на полі під постійним обстрілом і зазнають значних збитків. Вони дуже важко наживають це зерно, іноді навіть за ціною свого життя.

Мінагрополітики також запрошує польських фермерів до України, щоб вони змогли побачити під якими умовами зараз працюють українські аграрії. Україна має багато досвіду, яким може поділитися з польськими колегами. Тут нараховується 4 мільйони малих фермерських господарств.

Крім того, Мінагрополітики висловлює подяку полякам, які допомагали та продовжують допомагати українському народу.

Ми впевнені, що такі випадки не зможуть підірвати нашу спільну боротьбу та не вплинуть на велику підтримку польського народу, яку ми відчуваємо протягом 2 років у війні проти російського загарбника.

Нагадаємо, що польські фермери почали акції протесту на двох пунктах пропуску кордону з Україною. Протестувальники планують пропускати по 3 вантажівки на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою та транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках оформлюватимуться як зазвичай.