Польські фермери вимагають від Брюсселя €15 млрд компенсацій з воєнного фонду

Польські фермери вимагають компенсації з фонду воєнного від Брюсселя
Польські фермери вимагають компенсації з фонду воєнного від Брюсселя

Польські фермери вимагають виплати з воєнного фонду Європейського союзу, оцінюючи свої збитки у 70 мільярдів злотих. Вимогу оприлюднила спілка фермерів "Солідарність".

Організація заявила про блокаду польсько-українського кордону та протести по всій Польщі, а також вимагає захисту кордону від неконтрольованого напливу українських агропродовольчих товарів та скасування "Зеленого курсу". Керівник організації Томаш Обшанський зазначив, що потрібно призначити 15 мільярдів євро з воєнного фонду на допомогу сільському господарству.

Польські фермери вважають, що така допомога є невідкладною, оскільки їхня фінансова ситуація погіршується третій рік поспіль. Вони також мають значний залишок збіжжя на своїх складах і потребують "швидкої" готівки, щоб уникнути банкрутства.

Крім того, профспілка подала заяву до прокуратури про підозру поліцейським у злочині під час акції протесту у Варшаві. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки у відповідь на агресивну поведінку окремих протестувальників, які кидали у поліцію бруківку та піротехніку.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також