Польські правоохоронці затримали росіянина через підозру в тероризмі

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали громадянина Росії, якого підозрюють у підтримці ісламістських терористичних організацій. Про це повідомили з Національної прокуратури. Згідно зі слідством, затриманий раніше перебував у Сирії, де брав участь у бойових діях. Він починав свою діяльність у групі "Джабхат ан-Нусра", перейшов на бік "Аль-Каїди" і недавно приєднався до "Ісламської держави".

Росіянин вже став підозрюваним у діяльності на користь міжнародних терористичних організацій. За це йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Затриманий проведе під вартою наступні три місяці, оскільки існує реальна загроза втечі.

Нагадаємо, журналіста Михайла Ткача разом з оператором було затримано біля польсько-білоруського кордону, коли ті знімали матеріал нібито про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю.

За словами журналіста, під час затримання біля кордону з Білоруссю до них під'їхали поліцейські. Їх тримали в комендатурі принаймні чотири години, допитували та не дозволяли зв'язатися з кимось. Позначимо, що поліція Підляського воєводства заявила, що не затримувала журналіста з України після того, як про це повідомив Михайло Ткач з "Української правди". Пізніше польська поліція пояснила свою версію затримання журналіста та оператора.