Помер найстаріший пес світу: останні фото красеня-старожила

У маленькому селі Конкейрос в Португалії помер найстаріший собака у світі, Бобі. Йому було 31 рік і 165 днів.

Інформацію про його смерть опублікували на сайті Книги Рекордів Гіннеса.

"Вчора ввечері цей прекрасний хлопчик покинув нас. Хоча він переживав усіх собак у світовій історії, його 11 478 днів на Землі ніколи не було достатньо для тих, хто його кохав. Нехай Бог піклується про тебе, Бобі. Ти навчив світ стільким речам, про які він навіть не здогадувався", сказала ветеринарна лікарка Карен Бейкер.

Бобі народився 11 травня 1992 року у сім'ї восьмирічного Леонеля Кости.

Спочатку хлопчик зі своїми братиками врятував собаченят від дорослих людей, які хотіли їх вбити.

Бобі став справжнім членом сім'ї та провів усе життя вдома з Леонелем.

У лютому 2023 року Бобі став найстарішим собакою у світі за версією Книги Рекордів Гіннеса. Він перевершив попередній рекорд, який тривав майже століття, і став найстарішим відомим собакою в історії.

У травні цього року сім'я зробила вечірку з нагоди 31-го дня народження Бобі.

Собаку-рекордсмена часто запрошували на різні заходи. Ще на минулому тижні Бобі прийшов до однієї з португальських шкіл, де він разом з дітьми "святкував" Всесвітній день тварин.

Господар Бобі, Леонель Коста, розповідав, що його улюбленець ніколи не перебував на прив'язі, а завжди мав можливість гуляти на вільній природі в спокійному оточенні, подалі від міста.

"Коли ми питали Леонеля про рецепт тривалого життя Бобі, він відповів: "Правильне харчування, постійний контакт з природою, свобода в дослідженні світу, якісна ветеринарна допомога та безмежна любов. Бобі знає, що його безмежно полюбили", додала ветеринарна лікарка.

Бобі - це чистокровний представник португальської породи собак-охоронців Рафейро ду Алентежу, середня тривалість життя яких зазвичай становить 12-14 років.

Трирічний німецький дог під назвою Зевс помер через рак кісток. Це сталося після того, як ветеринари здійснили ампутацію його передньої правої лапи. Виявивши пневмонію під час післяопераційного обстеження, собачка не змогла перемогти цю хворобу. Лікарі робили все можливе, щоб його врятувати.