Посилення мобілізації: до якої служби можуть залучати чоловіків з обмеженнями по здоров'ю

Посилення мобілізації: до якої служби можуть залучати чоловіків з обмеженнями по здоров'ю

Українцям повідомили, до якої служби можуть залучати чоловіків із обмеженнями здоров'я.

Згідно з інформацією на сайті Army.gov.ua, з 18 травня діє новий закон про мобілізацію, тому деякі люди, які повинні служити у війську, можуть не зрозуміти, в якій організації можуть працювати люди з обмеженнями здоров'я, які є допустимими для служби.

Зокрема, напевно, люди мають пам'ятати, що військово-лікарська комісія (ВЛК) проводить медичні обстеження і визначає придатність громадян до служби у війську.

  • Вас можуть відправити на військовий облік при наявності обмежень за станом здоров'я.
  • Також є можливість виконувати завдання на службі у підрозділах забезпечення, у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також в навчальних підрозділах та інших місцях.

Якщо у вас раніше було присвоєно статус "обмежено придатний", то вам доведеться повторно пройти ВЛК протягом визначеного періоду після 4 травня 2024 року.

Залежно від результатів медичного огляду буде визначено, чи є ви придатними або непридатними для служби у війську.

Тому, при визначенні придатності до служби у військовій організації, лікарі ВЛК вказують, де саме ви можете служити, а де - ні.

Ця інформація може бути корисною для тих, хто сплатив штраф за ухилення від мобілізації та хоче знати, чи можуть їх призвати до армії.

Читайте також: