Пошкоджено 4 ТЕС: у Міненерго та ДТЕК розповіли про наслідки нічних ударів РФ по енергетиці

Російські натовпи виклали на енергетичних об'єктах України. Уночі 27 квітня окупанти влаштували масовану ракетну атаку, в результаті якої постраждали чотири теплоелектростанції ДПЕК.

Про це повідомляє "Хвиля", з посиланням на заяви Міненерго та ДПЕК.

Внаслідок атаки обладнання на всіх чотирьох ТЕС серйозно пошкоджено. Серед атакованих об'єктів є ті, що знаходяться в Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Є інформація щодо постраждалих, точну кількість уточнюється. На одному з об'єктів поранено начальника зміни - енергетик отримав контузію.

Інфраструктура теплоелектростанцій зазнала значних пошкоджень, але постраждалі отримують необхідну допомогу. Енергетики зараз займаються ліквідацією наслідків атаки, - повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Крім того, в ДПЕК підтвердили, що обладнання теплоелектростанцій постраждало серйозно, а кількість потерпілих перевищує одну особу.

Крім того, компанія повідомила, що протягом повномасштабного вторгнення Росії теплоелектростанції ДПЕК були обстріляні понад 170 разів.

У ДСНС Івано-Франківської області повідомили, що через атаку на об'єкт критичної інфраструктури виникла пожежа, яку оперативно ліквідували.

Раніше ДТЕК оцінила вартість відновлення теплоелектростанцій, які російські натовпи атакували у березні.