Потенційні мобілізовані починають виїжджати з Придністров'я – ГУР

Наявного контингенту росіян в так званій Придністровській Молдавській Республіці не достатньо для наступу на Україну.

Крім того, громадяни, які можуть бути мобілізовані до російської армії в ПМР, виїжджають на територію Молдови, аби не брати участь у провокації Кремля. Про це у коментарі "Укрінформу" повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Зрозуміло, що наявного контингенту російських сил в так званій ПМР, а насправді окупованій частині Молдови, не достатньо для ефективних наступальних дій з придністровського напрямку на Україну. Але що стосується провокацій, вони можливі", зазначив він.

За словами Юсова, відповідь на подібні провокації буде рішучою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Неодноразово говорилось, і це не секрет, що відповідь на подібні провокації буде і буде рішучою", наголосив Юсов.

За його словами, влада Молдови застерігала ПМР від порушень законодавства, тому населення Придністров'я та військові ПМР з російським громадянством, добре поінформовані про наслідки.

Відповідаючи на питання, чи знають військові на території ПМР, як діяти у разі заклику Кремля розпочати військові провокації, речник повідомив, що так.

"Саме тому сьогодні потенційні мобілізовані активно виїжджають з території Придністровської Молдовської Республіки", повідомив Юсов.

13 лютого президентка Молдови Мая Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у країні.

У лютому президент України Володимир Зеленский повідомив, що українська розвідка перехопила російський план щодо встановлення контролю над Молдовою.

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір добиватися незалежності і приєднання до Росії. Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого керівника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.