Потужний зсув на копальні в Туреччині: під завалами залишаються люди

Виявлено обвал на золотому руднику в Туреччині

На золотому руднику в провінції Ерзінджан в Туреччині сталася велика надзвичайна ситуація. Інформації про постраждалих поки немає, але можливо, що робітники перебувають під завалами. Зараз на місці події проводяться рятувальні роботи.

Земснарядний рудник розташований в провінції Ерзінджан, де сталося зсув гірської породи, повідомляє TRT. Можливо, що під землею зараз перебувають до дев'яти людей, які не можуть зв'язатися. Територія рудника охоплює понад 300 га.

Блок галереї

«Під землею можуть перебувати люди, їх кількість поки невідома. У район рудника направлені підрозділи рятувальників», - заявив губернатор провінції Хамза Айдогду.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая повідомив, що на руднику працює 667 осіб, але дев'ять з них поки не були знайдені. Для пошуку залучено 400 рятувальників та понад 562 транспортні засоби.

Міністр юстиції Туреччини Йилмаз Тунч повідомив, що розпочато адміністративне розслідування щодо цієї події. Розслідування проводять чотири прокурори.

Згідно з інформацією, компанія Anagold Madencilik займається розробкою золотої жили. Рудник розташований в повіті Іліч і був запущений у 2010 році. У 2022 році компанія була оштрафована за виобробку золота з використанням ціаніду.