Повернувся з Польщі та пішов фронт, хоч був багатодітним батьком. Згадаймо Євгена Данищука

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Євгена Данищука.

20 червня 2022 року у боях на Луганщині загинув багатодітний батько Євген Данищук, 37-річний чоловік жив у селі Розтоки Івано-Франківської області.

Військовослужбовець закінчив Чернівецький фінансово-юридичний інститут і деякий час обіймав посаду провідного спеціаліста по роботі з проблемними активами у Косівському відділенні "Ощадбанку". Згодом чоловіка два рази поспіль обирали на посаду голови Розтоківської сільської ради. Євген вкладав усі сили в родину, церкву та разом з однодумцями займався розвитком селищної громади.

У селі він відкрив дитячий садочок. Для цього переобладнав приміщення сільської ради. Для села це була велика справа, бо дитсадка не було

– пригадала директорка Розтоківського ліцею Уляна Тарасівна. Вона додала, Євген був завше життєрадісним і веселим, любив людей, умів вислухати і знайти пораду кожному, хто до нього звертався.

– З ним хотіли люди спілкуватися, зустрічатися. У пам'яті він залишиться добрим і усміхненим

– зауважила жінка.

Останні вибори у Розтоках Євген програв нинішньому голові Кутської селищної ради Дмитру Павлюку. На запитання про головну силу опонента на виборах, останній відповів коротко:

Євген був справжнім патріотом свого села, краю

На момент повномасштабного вторгнення Євген Данищук був на заробітках у Польщі. Але в перші дні повернувся до України й став добровольцем до лав Збройних сил України.

Битва за свободу

Боєць воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади сухопутних військ. Євген загинув під час виконання бойового завдання під Лисичанськом. Свій останній бій 37-річний воїн прийняв 20 червня 2022 року в районі Миколаївки Донецької області.

Герой ціною власного життя виборював свободу та незалежність України у запеклих боях проти російських окупантів

– написали на офіційній сторінці Кутської селищної ради.

У Євгена залишились дружина, двоє синів (13 та 10 років), донька (4 роки), батьки та брат.

Герої не вмирають

Главком долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.