Повітряні сили ЗСУ прокоментували "страшилку" Путіна про "кинджали" над Чорним морем

Повітряні сили ЗСУ прокоментували

Президент РФ Володимир Путін загрожує патрулюванням МіГ-31К в Чорному морі, але це не змінює суттєво ситуацію для Сил оборони України. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. За його словами, нові погрози Росії не впливають на Україну, яка вже щодня стикається з загрозами та озброєнням з боку сусідньої країни. Ігнат запропонував прокоментувати заяву самого Путіна його прессекретарю.

Технічні можливості ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють Росії запускати її над територією України як із північного, так і з східного напрямку, а також в Чорному морі. Авіація Росії вже патрулює повітряний простір над Чорним морем регулярно. Про це повідомив полковник. Він також зазначив, що можливо, ці погрози Путіна більше стосуються країн-членів НАТО, які можуть потрапити в зону ураження "Кинджалів".

Ракета Х-47 може нести ядерний боєзаряд, так само як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях. У зв'язку з цим, країни-партнери можуть підняти свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у повітрі над Чорним морем.

За словами Ігната, у разі зліту МіГ-31К з "Кинджалом" буде оголошена повітряна тривога. Раніше Путін заявив про патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками з "Кинжалами".

Також відбулися вибухи в окупованому Криму, зокрема в Євпаторії.

Читайте також: