Працівники Закарпатського ТЦК вручили повістки в санаторії: з'явилося відео

На Закарпатті працівники Територіального центру комплектування (ТЦК) відвідали оздоровчий комплекс "Термальні води Косино". Адміністрація комплексу опублікувала відеозапис з камер спостереження та виступила з офіційною заявою щодо інциденту.

На записі видно, що десятки осіб у військовій та поліцейській формі, зі зброєю та засобами для перешкоджання проїзду автомобілів, проникли на територію санаторію.

Працівники ТЦК витягали з саун, номерів та процедурних кабінетів людей різних вікових категорій, вживаючи лайку, штовхаючи та погрожуючи кримінальною відповідальністю. Одному з працівників ТЦК навіть вдалось забрати мобільний телефон, коли той знімав відео.

Відповідальні особи закладу вже подали заяву до правоохоронних органів, в якій зазначено, що працівники ТЦК завдали тілесних ушкоджень та викрали мобільний телефон.

Організаторами інциденту, за словами адміністрації комплексу, були очільник Закарпатського ОТЦК та очільник Ужгородського РТЦК. Процес відвідування закладу залежав від мовчазної згоди трьох поліцейських патрулів, що включали 10 поліцейських.

Раніше працівники ТЦК вже відвідали і спортзал у Києві. У Закарпатському ТЦК заявили, що вручення повісток особам призовного віку у різних закладах області здійснюється законно в межах мобілізаційних заходів.