Представники російської церкви прийшли до Зеленського. У президента відповіли

Представники Російської православної церкви в Україні прийшли до Офісу президента.

Зокрема до ОП приїхали митрополити Онуфрій і Павло Лебідь.

У президента Володимира Зеленського не запланована зустріч із ними, повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров. Коментар речника президента опублікувала "Українська правда".

Никифоров розповів, що з представниками російської церкви зустрілися співробітники профільних департаментів Офісу президента, щоб отримати звернення, зареєструвати його і передати для подальшого розгляду.

Ті відмовились передати звернення, сказав речник президента.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Представники російської церкви заявили, що прийшли до президента "донести позицію".

10 березня Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив листа представникам російської церкви про розірвання договору оренди.

За інформацією Мінькульту, ті мають звільнити будівлі і споруди до 29 березня. Лебідь заявив, що не піде з лаври. Він перебуває під санкціями РНБО.

Торік заповідник поінформував представників російської церкви, що з 1 січня не продовжує договір користування Успенським собором і Трапезною церквою.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про рішення щодо передачі державі Успенського собору і Трапезної церкви.