Прем'єрка Італії пояснила справжню мету ХАМАСу

ХАМАС бажає назавжди посварити палестинців і ізраїльтян, та втягнути війну цивілізований світ.

Тому країни мають уникати ескалації конфлікту, що виник на Близькому Сході. Про це заявила прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, повідомляє Reuters.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Те, що відбувається в Газі, не повинно перетворюватися на широкомасштабний конфлікт, релігійне протистояння, зіткнення цивілізацій. Я отримала враження, що це була справжня мета атаки ХАМАС - не захист прав палестинського народу, а атака з метою створення безвиході між палестинцями та ізраїльтянами. Отже, метою є усі ми, і ми не можемо потрапити в цю пастку, що було б дуже безглуздо", - сказала італійська прем'єрка.

Глава італійського уряду зустрілася з головою Палестини Махмудом Аббасом в Каїрі перед візитом до Тель-Авіва для зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Сторони обговорили можливу деескалацію протистояння між Ізраїлем та ХАМАС.

"Я сподіваюся, що є відповідальність зі сторони всієї міжнародної спільноти, щоб прискорити цей процес та забезпечити структурне вирішення конфлікту", наголосила Мелоні.

Прем'єр-міністр Італії додала, що рішення на основі принципу двох держав має мати чіткі часові рамки.

7 жовтня Ізраїль став жертвою ракетного обстрілу, а терористи ХАМАС проникли на територію країни, вбили людей і взяли заручників.

Унаслідок атаки ХАМАСу загинули понад 1400 ізраїльтян, близько 200 бойовиків захопили невинних людей у заручники.

Армія оборони Ізраїлю, відповідаючи на напад, розпочала антитерористичну операцію "Залізні мечі". 9 жовтня Ізраїль повернув під контроль усі населені пункти на кордоні з Газою.