Президента Міжнародного олімпійського комітету запросили подивитися на зруйновану росіянами льодову арену

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха подивитися на зруйновану російськими терористами льодову арену "Альтаїр" у місті Дружківка на Донеччині.

Також запросив решту спортивних функціонерів, які "хочуть допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, тому що "спорт поза політикою". Про це Кулеба написав у Twitter.

"Запрошую всіх спортивних функціонерів, які хочуть допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, тому що "спорт поза політикою", зокрема, президента МОК Томаса Баха, відвідати "Альтаїр" та особисто переконатися у "спортивній нейтральності" Росії", ‒ написав Кулеба.

I invite all sports officials who want to allow Russian athletes to compete in international events because, as they say, "politics should be kept out of sports", to visit the Altair ice arena in Druzhkivka ruined by Russia's "politically neutral" shelling. pic.twitter.com/gOTN1JlcML

Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) January 3, 2023

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росія і Білорусь мають нести повну відповідальність за свої злочини проти світу і їхні спортсмени не можуть брати участь у міжнародних змаганнях так, ніби нічого не сталося, заявив міністр.

"Може, тоді нарешті прийде розуміння, чому прикриватися абстрактною "нейтральністю" в такій ситуації аморально", сказав Кулеба.

Льодова арена була одною з ключових арен для розвитку українського спорту та найбільшою в Україні школою хокею і фігурного катання, написав міністр.

У грудні президент України Володимир Зеленський говорив із президентом МОК. Із початком повномасштабної російської агресії від дій РФ загинули 184 українські спортсмени, повідомив Зеленський.