Ситуація на Харківщині: в ОВА розповіли про обстріли та бої в області

Ситуація на Харківщині: в ОВА розповіли про обстріли та бої в області

Російські окупанти продовжують спроби наступу та обстріли Харківської області

18 травня голова Харківської ОВ Олег Синєгубов повідомив про продовження атак ворога та обстрілів Харківської області. Внаслідок цього серед мирного населення є постраждалі, тисячі людей були евакуйовані.

У Харкові стався обстріл у Шевченківському районі, що призвело до пожежі. Три людини загинули, 31 людина постраждала.

В селі Липці Харківського району приватний будинок був пошкоджений під час ворожого обстрілу з реактивних систем залпового вогню. Один чоловік отримав поранення.

У селищі Куп'янськ-Вузловий будинок адміністративного корпусу лікарні був частково зруйнований через обстріл касетними авіабомбами. Також пошкоджені багатоповерхові будинки та дитячий садок. Одна жінка постраждала.

Намагання прорвати оборону українських військ

На Харківському напрямку ворог двічі намагався прорвати оборону українських військ у районах Глибоке-Липці та Бугруватка-Стариця. Українські захисники здійснюють штурмові дії для покращення тактичного становища та зачищення місцевості. У районі Вовчанська також зміцнюють оборону.

На Куп'янському напрямку відбулися шість бойових зіткнень. Українські підрозділи успішно відбили три ворожі атаки. Ситуацію контролюють захисники України.

Евакуація мешканців

З Чугуївського району було евакуйовано 2726 місцевих жителів, з Харківського - 4037, з Богодухівського району - 118, а волонтери евакуювали 3026 осіб. Загалом евакуйовано 9907 осіб.

Розвідка Естонії вивчила плани армії РФ на Харківщині та оцінила ймовірність захоплення Харкова.

Читайте також: