Прикордонники розповіли, якими способами ухилянти найчастіше тікають за кордон

Прикордонники фіксують незаконні спроби перетину кордону

Щодня прикордонники в Україні стикаються з незаконними спробами перетнути державний кордон. Найпоширеніші способи ухилення - це перетин через 'зелені' ділянки кордону або підроблені документи при проходженні через пункти пропуску. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

За його словами, кількість незаконних спроб перетину кордону є стабільною, і це щоденна реальність для прикордонників. Вони вимикають ці спроби на 'зелених' ділянках кордону, що знаходяться поза пунктами пропуску, а також при перетині кордону по річках. Додатково, нелегальні перетини спостерігаються через пункти пропуску за допомогою підроблених документів.

Для контролю за рухом у прикордонній зоні та швидкого реагування працівники ДПСУ використовують різноманітні технічні засоби.

"Найбільше нелегальних спроб перетину відбувається на кордоні з Румунією та Молдовою, особливо на 'зелених' ділянках. Що стосується пунктів пропуску, то найбільше нелегальних перетинів зафіксовано на кордоні з Польщею через великий пасажиропотік", - розповів Демченко.

Нещодавно прикордонники Чернівецького загону зупинили автомобіль неподалік кордону з Румунією, в якому місцевий таксист намагався нелегально перевезти двох людей через кордон, обходячи пункти пропуску.

Раніше українські прикордонники не допустили футбольну команду "Покрова АМП" до перетину кордону.