Принц із коханкою покінчили життя самогубством

Спадкоємець австрійського престолу ерцгерцог Рудольф і його кохана баронеса Марія Ветсера 30 січня 1889-го покінчили життя самогубством в імператорському мисливському замку Майєрлінг неподалік австрійської столиці. Це стало темою багатьох легенд.

Юний кронпринц вважався слабким і за бажанням батька повинен був отримати жорстке військове виховання. Він муштрував дитину в дощ і холод, будив її пострілами з пістолета, кидав маленького принца на самоті в лісі. В юності Рудольф зробив численні поїздки Європою, написав про свої подорожі нотатки.

Під тиском батька у Відні Рудольф одружився на принцесі Стефанії, доньці короля Бельгії Леопольда II. Після народження доньки пара віддалилася одна від одної. Рудольф знаходив втіху у випивці та компанії інших жінок. У подружжя було діагностовано гонорею. Суворе виховання і військова муштра негативно вплинули на психіку спадкоємця Австро-Угорської імперії, він страждав від депресій та венеричних захворювань.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Рудольф придбав мисливський замок Майєрлінг. Запропонував своїй постійній коханці Міцці Каспар вчинити разом із ним самогубство, але вона відмовилася. Поінформувала про плани Рудольфа поліцію. Поліція не звернула на це повідомлення жодної уваги. Тоді почався роман із 17-річною баронесою Марією фон Ветсера. Їй принц теж запропонував померти разом.

"Не оплакуй мене, я йду з життя з радістю Я не в змозі чинити опір коханню я йду з ним", - пише матері Марія фон Ветсера за кілька годин до смерті. 30-річний спадкоємець австрійського престолу і його кохана баронеса покінчили життя самогубством у мисливському замку Майєрлінг. Найбільш поширена версія, згідно з якою Рудольф застрелився, а Марія або також наклала на себе руки, або її вбив принц. Існує також ряд теорій змови. Ерцгерцога офіційно оголосили "душевнохворим", щоб поховати з усіма почестями у Відні.

У форті Бельведер 11 грудня 1936-го король Великої Британії 42-річний Едуард VIII зрікся престолу. Він став першим за 800 років англійським королем, який добровільно зрікся престолу.

3 червня 1937-го герцог Віндзорський і Уолліс Уорфілд одружилися в замку Канд у французькій долині Луари. Жили у Франції, але відвідали інші європейські країни. Едвард помер в Парижі в 1972-му, але похований на території Віндзорського замку. У 1986-му померла Уолліс і її поховали поруч із ним.