Принц з принцесою розлучилися після 15 років подружнього життя

Принц і принцеса розлучилися після 15 років
Принц і принцеса розлучилися після 15 років

28 серпня 1996 року лондонський суд офіційно розлучив британського принца Чарльза й принцесу Діану.

У лютому 1981-го 33-річний принц Вельський заручився з викладачкою дитячого садка 19-річною Діаною Френсіс Спенсер. Її добре прийняли королева Єлизавета II й Філіп, герцог Единбурзький.

Через пів року, 29 липня, близько 1 млрд телеглядачів у 74 країнах світу спостерігали за їхнім вінчанням у лондонському кафедральному соборі Святого Павла.

У Чарльза й Діани народилися двоє синів, принц Вільям (1982) і принц Генрі (1984). Після появи дітей Діана й Чарльз починають зраджувати одне одного. Тривалий час Чарльз мав зв'язок з Каміллою Паркер Боулз, герцогинею Корнвольською. Діана була в близьких стосунках зі своїм інструктором з верхової їзди Джеймсом Г'юїтом, у чому зізналася 1995 року в телеінтерв'ю. Роком раніше Чарльз розповів про зв'язок з Каміллою. За 11 років після весілля пара починає жити нарізно.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

1994-го пара заявила про намір розлучитися, хоча виконувала придворні обов'язки до 1996 року, коли королева Єлизавета II дала дозвіл на розлучення. Діана отримала 17 млн фунтів одноразової виплати, 400 тис. фунтів на рік. Сторони підписали угоду, що забороняє розповідати про їхнє подружнє життя і умови розлучення. У неї залишився титул "принцеса".

Уподовж року після розлучення Діана займалася благодійністю, брала участь у гуманітарних акціях, зокрема підтримувала жертв СНІДу й кампанію заборони протипіхотних мін. Стала популярною. У ЗМІ за нею закріпився титул "королева людських сердець".

Наприкінці 1996-го Діана познайомилася з єгипетським мільярдером Доді аль Фаєдом. Зблизилися 1997 року. Відпочивали в Середземномор'ї. 31 серпня 1997-го обоє загинули в автокатастрофі в Парижі. Слідство встановило, що винен водій авто, який був напідпитку й не впорався з керуванням, намагаючись втекти від переслідувачів-папараці.

У квітні 2005 року принц Чарльз і Камілла Паркер одружилися.

Читайте також