Прогноз на осінь: як довго погода в Україні радуватиме теплом

Прогноз погоди України на осінь
Прогноз погоди України на осінь

Восени 2024 року в Україні очікується більше теплих днів, ніж холодних. Середньомісячна температура у вересні та жовтні буде вищою за норму на 2-3 градуси. Але в листопаді температура повернеться до звичайних показників для цієї пори року.

Речниця Укргідрометцентру, Наталія Птуха, повідомила про це на брифінгу 18 вересня.

Стосовно опадів, у вересні буде дефіцит, але у жовтні та листопаді ситуація нормалізується. Птуха зазначила, що метеорологічна осінь ще не розпочалася, оскільки середньодобова температура у регіоні повинна бути не більше 15 градусів протягом кількох днів поспіль.

Фахівець підкреслила тенденцію до потепління, яка спостерігається останніми роками. Теплі періоди стають довшими та інтенсивнішими, а холодні періоди стають коротшими і менш суворими. Це стосується всіх сезонів.

Говорячи про зиму, Птуха зауважила, що синоптикам варто бути обережними в прогнозах. Хоча очікується, що холодних періодів буде менше і вони будуть менш інтенсивними, українцям все ж таки слід бути готовими до різних погодних умов.

Синоптик наголосила, що, незважаючи на тенденцію до потепління, сезонність в Україні залишається, і зимові погодні явища все ще будуть спостерігатися, можливо, в м'якішій формі.

Раніше Гідрометцентр опублікував теплий та сонячний прогноз погоди на вихідні.

Читайте також