Україна втратила позиції у рейтингу найсильніших армій світу

Позиція України у рейтингу армій
Позиція України у рейтингу армій

Україна займає 18 місце серед найсильніших армій у світі, незважаючи на російську агресію. Вона зберігає свої позиції, але вже на 3 місця нижче, ніж минулого року.

Цю інформацію наводить оновлений рейтинг Global Firepower на 2024 рік.

У цьому рейтингу оцінюється військова міць країн за більш ніж 60 різними параметрами, такими як чисельність збройних сил та резерву, фінансування армії, якість техніки, географічні умови, наявність природних ресурсів тощо.

Із сильних сторін України виділяються значна чисельність військовослужбовців, великий мобілізаційний резерв, добре оснащення наземною технікою, розвинуті авіаційні системи та засоби протиповітряної оборони. Однак, слабкими місцями є відсутність військово-морського флоту, короткі кордони та відсутність власних запасів нафти.

Україна демонструє стійкість, зберігаючи високі позиції у рейтингу, незважаючи на складні умови війни. Країна випереджає такі держави як Польща, Тайвань та Північна Корея, що свідчить про значний військовий потенціал та ефективність збройних сил в умовах російської агресії.

Найважливішими факторами, що впливають на лідерство, є великі військові витрати, велика кількість військових та резервістів, наявність сучасної військової техніки, потужний військово-морський флот, багаті природні ресурси та, в деяких випадках, ядерна зброя.

Топ-20 країн із найсильнішими арміями:

Раніше Україна посідала 4 місце у рейтингу найсильніших армій, але на початку 2024 року вона опустилася на 18 місце після Великобританії, Італії та Франції.

Читайте також