Протести у Башкортостані: почалися сутички у столиці республіки

Продовжується акція протесту в Башкортостані після вироку активісту

Сьогодні, 19 січня, у столиці Башкортостану, триває акція протесту після винесення вироку активісту Фаїлю Алсинову. Поліція затримує учасників мітингу, але вони намагаються відбити затриманих від силовиків, повідомляє Telegram-канал Sota.

У Уфі, під час мітингу на підтримку Фаїля Алсинова, який засуджений до 4 років ув'язнення, почалися затримання. Поліція спробувала затримати дівчину з плакатом "Кара халик" (на відео вона у рожевій куртці), але вона була врятована від натовпу. Однак, силовики затримали іншого чоловіка.

"Вірмени поїдуть на свою батьківщину, кара халик - до себе, росіяни - у свою Рязань, татари - у свій Татарстан. Ми не зможемо переселитися, ми не маємо іншого будинку, наш будинок тут!"

За словами Алсинова, "Кара халик" перекладається як "чорний народ" і використання цієї фрази привело до його засудження за порушення ненависті або ворожнечі.

Нагадаємо, 17 січня в Башкортостані відбувся масовий мітинг проти вироку Алсинову, після чого почалися сутички між мітингувальниками і поліцією. Протестувальники закликали земляків, що беруть участь в бойових діях в Україні, повернутися додому.