Путін чекатиме на перемогу ... свою і Трампа

Я зустріла свого сусіда, який припустив, що якби наші не стримувалися, вони вже б давно розмінували все на Півдні і дійшли б до Криму. Хоча він не знає, хто їх стримує, але в цьому він був певен. Але я отримала живе доказ про те, що "він" працює. "Він" - це телемарафон.

В той же час, існує інша реальність, яка не пов'язана з телевізором. І в цій реальності майбутнє стає все більш прографлене, хоч це може не радувати.

Так от, 17 березня Путін буде переобраний на посаду президента Росії. І це стало можливим, в тому числі, через фальсифікації при допомозі електронного голосування, що тривало кілька днів.

Це означає, що до середини березня Путіну буде дуже потрібне захоплення нових українських міст, незважаючи на втрати. І це означає, що в цю холодну зиму війна стане спекотним пеклом.

А потім будуть інші вибори - в США. Там ще нічого не вирішено наперед, і буде високий рівень змагань. І саме це буде вигідно Путіну, який, очевидно, зацікавлений в зупинці допомоги Україні. Він чекатиме на перемогу Трампа, який вже обіцяв "закінчити війну за один день" з умовами, які будуть складні для України.

Отже, війна триватиме, принаймні, до кінця наступного року. І, чесно кажучи, у Путина є ресурси для цього - люди і зброя. У нас їх значно менше, особливо на тлі скорочення допомоги від західних країн, оскільки гроші з'являться перш за все на зброю і снаряди, яких нам критично не вистачає.

Ще пару тижнів тому я була впевнена, що до кінця року ми отримаємо позитивний сигнал від ЄС, як світло в кінці тунелю, щодо початку переговорів про вступ, великого кроку на шляху до реального членства. Але після заяви Орбана це світло може вимкнутись... Особливо, якщо всі поїдуть до Аргентини на яскраву інавгурацію замість тяжких переговорів в Угорщині та Брюсселі.

Це важкий період в нашій історії, в якому нам буде потрібна вся наша стійкість і мудрість... І коли нам прийдеться говорити з людьми як з дорослими і пропонувати непопулярні рішення. Коли нам доведеться пожертвувати рейтингами ради державності...