Путін - диктатор: ПАРЄ ухвалила резолюцію

Путін - диктатор: ПАРЄ ухвалила резолюцію
Путін - диктатор: ПАРЄ ухвалила резолюцію

У резолюції, що була прийнята 13 жовтня Парламентською асамблеєю Ради Європи, президента РФ Володимира Путіна названо диктатором, а Росію - де-факто диктатурою. За цей документ проголосували 43 члени парламенту. На цю тему інформує народний депутат України Олексій Гончаренко.

У додаток до цього, ПАРЄ закликала усі країни екстрадувати Путіна, на кшталт ордера на його арешт, виданого Міжнародним кримінальним судом. Гончаренко також поділився, що заклик до припинення всіх контактів з Путіним і визнання його нелегітимним було прийнято одностайно. Він викликає всіх до розуміння, які настрої панують у ПАРЄ, вбивця, злочинець і диктатор Путін, заявив Гончаренко.

Гончаренко не забув про білоруського самопроголошеного "президента" Олександра Лукашенка, додавши, що рішення його визнати диктатором також було прийнято. За словами Гончаренка, подібну поправку він представив, щоб визначити ше одного диктатора - Лукашенка. Він закликав міжнародну спільноту заблокувати будь-яку співпрацю з ним.

ПАРЄ також підтримала поправки Гончаренка, якими стверджується відсутність політичної культури в РФ, що призводить до пасивності і фактичної відсутності громадянського суспільства. Також зазначено, що обмежена реакція міжнародної спільноти створює прецедент для країн, де немає демократії, що диктатура вважається нормальним.

Заступниками Гончаренка в цих поправках стали інші члени ПАРЄ. Разом вони змушують Росію і Лукашенка зрозуміти, що світ вже не буде співпрацювати з ними, не даючи їм можливості безкарно вчиняти свої злочини. Це веде до зростаючого негативного іміджу самих лідерів і їхніх країн. Вже заплановані вибори президента в РФ на 17 березня 2024 року, і є майже безперечні думки, що Путін знову кандидуватиметься, навіть якщо він ще не оголосив про це публічно. За даними британської розвідки, виборча кампанія Путіна неформально розпочнеться в листопаді 2023 року.

Читайте також