Путін мстить суддям МКС за ордер на його арешт

Російська Федерація оголосила у розшук прокурорку Міжнародного кримінального суду Томоко Акане, бо та видала ордер на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової через викрадення дітей з України.

Міністерство внутрішніх справ країни-агресорки оголосило у розшук суддю МКС за статтею кримінального кодексу РФ, пишуть росЗМІ. За якою саме, не уточнюють.

"Раніше проти Акане і двох інших суддів, а також прокурора МКС слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи про "притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності" і "приготуванні до нападу на представника іноземної держави, що користується міжнародним захистом", ідеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Через ордер на арешт російського президента слідчий комітет РФ заочно висунув звинувачення прокурору Каріму Хану та судді Розаріо Сальваторе Айталі Міжнародного кримінального суду.

"Наразі слідством зібрано достатні докази, на підставі яких винесено постанови про заочне пред'явлення звинувачення прокуророві МКС Хану Каріму Асаду Ахмаду та судді Міжнародного кримінального суду Розаріо Сальваторе Айталі", йдеться у повідомленні.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.