Путін воюватиме до закінчення виборів у США - Держдеп

Росія продовжуватиме воювати проти України, допоки не побачить результатів президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Зима на війні завжди важка і жорстока, заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, передає "Голос Америки". Тож найближчі місяці будуть напруженими.

"Українці продовжують обирати демократію, справедливість і європейське майбутнє. Вони двічі робили це на Майдані. Зараз це відбувається щодня на передовій боротьби проти РФ", - сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щодо фінансування українських потреб на шляху до перемоги у війні О'Браєн зазначив:

"Потужна міжнародна коаліція допомагає Україні, хоча Київ самотужки фінансує дві третини воєнних потреб коштом внутрішніх ресурсів".

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Минулого тижня відбулися перші кокуси (вибори всередині партії) в Республіканській партії. Вони засвідчили переконливу перемогу колишнього президента Дональда Трампа як претендента від цієї політсили на виборах 2024 року.

Трамп переміг із величезним відривом - 51%, губернатор від Флориди Рон ДеСантіс отримав 21%, колишня експредставниця США при ООН та найбільш проукраїнська кандидатка Ніккі Гейлі - 19%. Наразі у Трампа найбільші шанси протистояти чинному президенту Джо Байдену на виборах у листопаді.

Після цього ДеСантіс знявся з виборів.