Путін заявив, що росіяни повертаються додому з Європи через туалети

Президент Володимир Путін, виступаючи на муніципальному форумі "Мала батьківщина – сила Росії", заявив про те, що росіяни, які емігрували, починають повертатися на батьківщину. Головною причиною їх повернення є несприятлива ситуація зі санітарними умовами у зарубіжних країнах. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Загальні туалети для хлопчиків і дівчаток, ще щось подібне — це вже стало речовиною такою побутовою, повсякденною. І ті, хто колись поїхав з різних міркувань, вони вже багато хто повертається або думають повернутися. Дуже важко жити в таких умовах для людей із традиційними нормальними людськими цінностями", — заявив Путін.

Варто зазначити, що у 2022 році Росія стикалась з двома хвилями еміграції: весною після вторгнення в Україну та восени після мобілізації. За підрахунками, з початку війни виїхали від 817 до 922 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що один з прибічників Путіна висловив ідею розв'язати проблему кадрового голоду в країні, запрошуючи мігрантів з Північної Кореї. Він зазначив, що Росії не вистачає працівників, які б виконували базові функції в торгівлі та промисловості.

У міжчасі демограф пояснила, чому європейські країни бажають привабити українські сім'ї до себе. За її словами, європейські уряди вкрай зацікавлені у тому, щоб українські родини об'єднались, а чоловіки повернулися до своїх родин після закінчення війни. Це пов'язано з високим рівнем освіти і мотивацією на роботу українських жінок, які також привезли з собою дітей. Їхні чоловіки також є молодими та з вищою освітою.