Ракетні та дронові атаки РФ проаналізували експерти Інституту вивчення війни

Росія атакує Київ ракетами та дронами, щоб "відтягнути" початок контрнаступу Збройних сил України.

Проте це їм не вдасться. Таких висновків дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше експерти ISW зазначали, що в останні місяці РФ розпочала нову обмежену повітряну кампанію, намагаючись послабити українські контрнаступальні можливості.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Але те, що Росія віддає пріоритет націлюванню на Київ, ймовірно, ще більше обмежує здатність кампанії суттєво стримувати потенційні українські контрнаступальні дії", - йдеться у публікації.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти запустили 40 авіаційних крилатих ракет Х-101/Х-555 і 38 БПЛА Shahed-131/136 у ніч з 28 на 29 травня, і 11 ракет "Іскандер-М/К" вдень 29 травня. Усі вони були націлені на Київ та Київську область.

ППО знищила загалом 36 крилатих ракет Х-101/Х-555, 30 безпілотників Shahed та всі 11 ракет "Іскандер".

Українські джерела повідомили, що наші захисники також перехоплювали ракети та безпілотники поблизу Львова, Миколаєва та Одеси, а війська РФ завдавали ударів по портовій інфраструктурі у місті Одеса та об'єкті військової інфраструктури у Хмельницькій області.

У ніч з 29 на 30 травня російські терористи вчергове атакували столицю БПЛА Shahed. Через вибухи та падіння уламків збитих повітряних цілей противника цієї ночі в деяких районах сталися пожежі.

Постраждали Подільський, Печерський, Дарницький, Голосіївський, Святошинський та Дніпровський райони столиці. Є загиблі та постраждалі. Виникли пожежі у будинках, пошкоджено автомобілі.