Речник оперативно-стратегічного угруповування військ «Таврія» Лиховій залишив посаду

Речник Таврія Лиховій залишив посаду
Речник Таврія Лиховій залишив посаду

Речник оперативно-стратегічного угруповування військ "Таврія" повертається до попередньої посади

Дмитро Лиховій, речник оперативно-стратегічного угруповування військ "Таврія", розповів у Facebook про своє рішення полишити посаду і повернутися до виконання обов'язків офіцера управління зв'язків із громадськістю ЗСУ. Він зазначив, що ситуація на посаді очільника відділу зв'язків з громадськістю була складною, але контрольованою завдяки зусиллям солдатів і офіцерів, які віддавали все, щоб боротися на фронті.

Лиховій подякував колегам, командуванню та військовим, з якими співпрацював на цій посаді. Він наголосив на важкості роботи без вихідних та нестачі часу на відпочинок. Кажучи про свою команду з управління зв'язків із громадськістю, він зазначив, що вони успішно працювали в ОСУВ "Таврія" на одному з найгарячіших віддрізків війни. Навіть якщо посада була нижче, ніж було бажано, вони виконали поставлені перед ними завдання.

Маніпулятори і зрадолюби примудрилися подати цей мій пост у контексті якихось утисків і чисток у Збройних силах, прив'язавши до інших кадрових рішень. Річ у тому, що в ОСУВ "Таврія" я був у відрядженні. Не на постійній штатній посаді, а тимчасово. Про свою роботу чув лише схвальні відгуки від керівництва на всіх рівнях. Відрядження закінчилося. Я й надалі офіцер Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ

Лиховій також попередив про можливі маніпуляції щодо причини його відходу з посади. Він пояснив, що був у відрядженні в ОСУВ "Таврія" і працював тимчасово, а не на постійній посаді. Він отримував позитивні відгуки за свою роботу від керівництва. Тепер він повертається до обов'язків офіцера управління зв'язків із громадськістю ЗСУ та речника Генштабу ЗСУ.

Кадрові зміни в армії та ситуація на східному фронті

У 47-й окремій механізованій бригаді "Маґура" відбулись кадрові зміни, пов'язані з новим командиром. Командира Дмитра Рюмшина прощалися з бойовим прапором, передаючи його наступнику Яну Яцишину.

Президент України дав дозвіл на кадрові зміни в армії. Головнокомандувач ЗСУ, Олександр Сирський, розповів про ситуацію на східному фронті. Він зазначив, що при необхідності, коли командир не вміє керувати ситуацією і дії загрожують життю підлеглих, він змушений приймати кадрові рішення.

Читайте також