Республіканці у Палаті представників розробляють свій пакет допомоги з кредитами для України

Республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні

Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників з питань національної безпеки розробляють власний пакет допомоги Україні, повідомляє NBC News.

Розробка поки що знаходиться на початковій стадії. Республіканці, які підтримують Україну, хочуть підготувати закон до ухвалення, як тільки Конгрес затвердить черговий термін фінансування уряду 22 березня. Очікування може відсунути ухвалення допомоги для України на квітень.

Однією з пропозицій, які розглядаються, є момент, щоб невоєнна допомога Україні від США розглядалася як вид кредиту. Також російські заморожені активи можуть використовуватись як застава. Голова Комітету з закордонних справ Палати представників Майк МакКоул заявив, що ця пропозиція зробить Росію відповідальною за оплату витрат на відновлення України.

Кредитування як частина пакету допомоги може знизити рівень занепокоєння консерваторів Палати представників, які раніше критикували виділення допомоги США Україні. Республіканці сподіваються, що їхній пакет допомоги пройде через Конгрес, не відштовхнувши противників подальшого фінансування України.

Промова президента Байдена

8 березня президент Джо Байден виступив з промовою "Про стан держави" перед Конгресом США, в якій звинуватив Дональда Трампа у підтримці російського диктатора Володимира Путіна.