Резніков повідомив, чому він не дає коментарі по багатьох питаннях

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому влада не коментує низку оборонних питань.

Це все тому, що війна досі не закінчилась. Ворожі диверсанти, шпигуни і агенти впливу досі активно діють, розповів він у інтерв'ю Укрінформу.

"Мені здається, що у нас багато співгромадян вступили в політичну партію, яка називається "Завершена війна". Все, війни немає, ворога під стінами немає, ну, звикли до нічних обстрілів ракетами і "шахедами" нехай ППО відбивається…", зазначив Резніков.

За словами міністра, претензії до влади в українському гені, але цей суспільний договір треба змінювати. Якщо цього не зробити, після перемоги буде важко відбудовувати Україну.

Він нагадав, що війна почалася у 2014 році, але більшість українців жила у парадигмі, що у них цієї війни немає.

"Типу, там хтось воює на сході України, а я собі живу мирним часом, пляжі, відпочинок і таке інше. Вибачте, тоді питання: а що, війни не було з 14-го року? Не було окупації земель, тимчасово переміщених осіб, не було лінії розмежування, не гинули наші хлопці і дівчата, не отримували поранень? Було. Вісім років", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Резніков підкреслив, що дві каденції влади намагалися знайти рішення без повномасштабної війни, зокрема, у межах Мінських угод, Нормандських перемовин. Рішення не вдалося знайти, тому що росіяни насправді не хотіли виходити з окупованих територій України.

Урядовець висловив думку, що українці історично не люблять владу, тому що Україна останні 400 років переважно перебувала в режимі колонії, а влада постійно була ворожою російська імперія, радянська імперія, на деяких територіях Австро-Угорщина, Польща, Німеччина.

"Якщо ми будемо лише думати: "Влада погана", то нічого не зміниться. Досить сидіти на дивані тоді ти точно нічого не отримаєш. Хочеш щось змінювати йди у владу, роби і бери на себе відповідальність. Претензії до влади це нормально в демократичній країні, але, на мій погляд, треба бути більш об'єктивним", резюмував міністр оборони.

Олексія Резнікова звільнять з посади міністра оборони України на наступному тижні, повідомив президент України Володимир Зеленський. Парламенту буде запропоновано ухвалити це кадрове рішення.

Глава держави наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.ї

Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров, заявив президент.