РФ блокує евакуацію у Білгородській області: розвідка назвала причину

Росіяни зупиняють евакуацію мирного населення з Білгородської області через прорив кордону - таким чином вони використовують місцевих жителів як "живий щит". Про це повідомив представник розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

"Ми можемо підтвердити цю інформацію. Ми отримали розмови між силовиками та місцевими жителями, які засвідчують, що транспортні вузли оточені силовиками, є блокпости, існують загрози. Влада намагається використовувати своїх громадян як "живий щит", щоб захищати режим", - наголосив він.

За словами Юсова, факт блокування кордону вже доведено і оприлюднено. Однак в деяких населених пунктах евакуацію все ж проводять - це стосується міста Грайворон на кордоні з Україною.

Раніше російські добровольці звернулися до мешканців Білгородської та Курської областей з закликом негайно евакуюватися. Вони зазначили, що на це мають півтори години часу. За їхніми словами, керівництво областей проігнорувало їхнє попередження, озвучене 13 березня, і "жодних заходів щодо евакуації мирного населення не було вжито".

Нагадаємо, 12 березня, російські добровольці вже здійснили оперативний прорив кордону у Курській та Білгородській областях.

Також декілька днів тому у Білгороді було зафіксовано декілька влучань безпілотних літальних апаратів. В результаті було повідомлено про двох постраждалих.

Читайте також:

  • Російські легіони розпочали операцію в Курській та Білгородській областях: все, що наразі відомо
  • Прорив кордону біля Білгорода: Розвідка повідомила, звідки у добровольців зброя