РФ намагається знайти нові рубежі для пусків ракет після знищення російських Су-34

На півдні росіяни шукають нові рубежі для пусків ракет після знищення трьох Су-34 у Херсонській області

На півдні України ведеться активний пошук нових місць для пусків ракет російськими військовими після того, як було збито три літаки Су-34 в Херсонській області. Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Ми бачимо активність тактичної авіації. Вже зафіксовані пуски керованих авіабомб, хоча при цьому поведінка літаків досить специфічна
, - зазначила Гуменюк.

За її словами, наразі ворог не використовує свою стратегічну авіацію після знищення трьох російських Су-34. Проте, вони навчаються новій тактиці дій і вже розпочинають її випробування.

Вони намагаються знайти інші рубежі для пусків літаків, де вони можуть залітати, не бути ураженими. Але, зважаючи на минулий досвід, вони будуть обережними у своїх майбутніх вильотах
, - додала Наталія Гуменюк.

Раніше було повідомлено, що після знищення ЗСУ трьох Су-34 в Херсонській області, росіяни припинили бомбардування авіабомбами в цьому районі.

Нагадаємо, українські захисники на Південному напрямку збили три ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34. Цей літак є важким багатоцільовим винищувачем з великим корисним навантаженням, що впливає на його маневреність. Він відрізняється від інших військових літаків, таких як Су-27, Су-30 і Су-35.