РФ втратила щонайменше 63 одиниці військової техніки в районі Красногорівки: про що це говорить

РФ втратила щонайменше 63 одиниці військової техніки в районі Красногорівки: про що це говорить

За даними Telegram-каналу Deepstate, російські окупанти втратили понад 60 одиниць військової техніки поблизу села Красногорівка на Авдіївському напрямку. У районі Красногорівки та на під'їзді до населеного пункту більшість техніки була знищена. За даними супутникових знімків, втрати російської техніки становлять більше шести десятків одиниць. Загибель ворожих бійців на грунті поблизу даної ділянки становить сотні людей.

Аналітики зазначають, що атака на Красногорівку є ще одним прикладом недієздатності тактики броньованих колон, коли одна зі сторін концентрує техніку і намагається досягнути успіху за рахунок переваги у силі на полі бою. Попередні приклади розбитих колон були зафіксовані біля Малої Токмачки, Вербового, Роботиного, Старомайорського, Новодонецького, Рівнополя, Вугледара, Новоєгорівки, Макіївки, Андріївки, Мар'їнки.

Водночас, Збройні сили України зробили прогрес на фронті, перемістившись на північ від Кліщіївки в Донецькій області. Також був досягнутий успіх у напрямку Мелітополя Запорізької області, зокрема на захід від Вербового. Карти Інституту вивчення війни свідчать про зменшення інтенсивності російських атак поблизу Авдіївки. Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.

Читайте також: