Rheinmetall збудує завод з виробництва боєприпасів ще в одній країні ЄС

Литва планує будівництво заводу артилерійських боєприпасів разом з Rheinmetall

16 квітня 2024 року прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним гігантом Rheinmetall. У рамках співпраці планується будівництво в Литві заводу з виробництва артилерійських боєприпасів.

"Сьогодні ми підписали Меморандум про взаєморозуміння з Rheinmetall, який заклав основу для будівництва заводу артилерійських боєприпасів та нашої довгострокової співпраці. Настав час нам, демократичним країнам, посилити наш арсенал, необхідний для захисту свободи", - написала Шимоніте.

Спрощення процедури відкриття виробництва оборонної продукції

Згідно з повідомленням ВВС, Литва змінила законодавство, щоб полегшити процес будівництва заводів оборонної продукції. Ініціюванням низки законодавчих поправок займався литовський уряд на початку квітня цього року.

Ці нові поправки спрощують процедуру відкриття виробництва оборонної продукції для великих західних компаній. Інвесторам, які планують вкладати кошти в об'єкти оборонної промисловості, буде надано статус стратегічних партнерів. Це дозволить їм розпочати будівництво без отримання попереднього дозволу. Остаточне дозвіл необхідно буде оформити до завершення будівництва.

Нагадаємо, що європейський гігант Rheinmetall отримав від ЄС 130 млн. євро на виробництво 155-мм снарядів.