Рішення російського генерала зіграло на користь ВСУ у Курській області – WSJ

Рішення російського генерала Курськая область
Рішення російського генерала Курськая область

Українським військовим допомогла помилка російського генерала в Курській області

Цієї весни генерал-полковник армії РФ Алєксандр Лапін розпустив раду щодо нагляду над захистом прикордонного регіону Курської області. Це дало змогу українським військовим розпочати військову операцію в цьому регіоні. За словами представника спецслужб, Лапін висловив думку, що лише військові можуть захищати російський кордон, і тому розпустив раду. Проте це створило прогалину в обороні кордону. Помилка Лапіна є типовою для керівництва РФ, яке не розуміє реалії бою.

Розпуск міжвідомчої ради, до складу якої входили військові офіцери та представники органів безпеки, ускладнив організацію відповіді Росії на вторгнення. Російські силові відомства намагаються самостійно відповісти на прорив кордону. Раніше командування Лапіна надсилали до Москви доповіді про нарощування чисельності українських військ, але Москва не врахувала ці попередження.

Українські війська змогли прорвати кордон без опору. Перший збройний опір їм чинив 488-й мотострілецький полк 144-ї мотострілецької бригади, який складається майже повністю з призовників. Цей полк мав недостатньо зброї і людей, щоб протистояти українським військам. Це стало наслідком поганого планування і нестачі ресурсів під керівництвом Лапіна. Українським військам вдалося відвоювати тисячі квадратних миль на північному сході України.

Читайте також