Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані відчаєм - ЗМІ

Угрупування Ірану, Росії, Китаю та КНДР, які складають блок диктаторських режимів, об'єднує не ідеологія, а відчай. Таку думку висловили в аналітичній статті на сайті The Washington Post.

На відміну від минулих часів, коли протистояння блоків ґрунтувалось на ідеологічних принципах, усі ці країни в наш час не мають ідеологічних спільностей. Навіть Китай і КНДР, які вважаються комуністичними, відрізняються в своєму трактуванні і застосуванні ідеології.

У склад цього блоку входять не лише держави, але й терористичні групи, такі як ХАМАС, або племінні утворення, як хусити. Їхній єдиний зв'язок - загальний розпач.

Це не означає, що їхній союз є непохитним і можна роз'єднати Китай і Росію. Але загальний розпач може поглинути їх і спонукати до відчайдушних дій.

Три із чотирьох країн вже мають ядерну зброю, а Іран стоїть на порозі її отримання.

Західні країни не можуть узгодити єдиний підхід до протистояння з цим об'єднанням впертливих режимів. Навіть у США існують розбіжності щодо методів протидії Китаю та Росії. Але важливо, що поступово з'являється розуміння, що це зіткнення демократії з авторитарністю.

Джерело: Еспресо