Росія купує супутникові знімки американських компаній для ударів по Україні – ЗМІ

Супутниковий знімок американських компаній у Росії
Супутниковий знімок американських компаній у Росії

Загарбники з Росії, ймовірно, купують супутникові знімки України в американських компаній перед тим, як здійснити удар крилатою ракетою. Про це повідомляє видання Atlantic з посиланням на представника ЗСУ.

За його словами, супутник робить знімки об'єкта, а через кілька днів або тижнів Росія здійснює ракетний удар по ньому. Іноді після цього купують ще один знімок, ймовірно, для оцінки завданих збитків.

Кількість збігів, коли за знімками слідують удари, занадто велика, щоб бути випадковою

За даними Atlantic, знімки запитували перед ударом по Львову 26 березня 2022 року, по аеродрому під Миргородом 2 квітня 2022 року, а також на початку цього року перед ударом по Києву.

Заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко підтвердила, що в військовому відомстві підозрюють, що Росія купує знімки і використовує їх у війні. Вона вважає, що Росія купує супутникові знімки через сторонні компанії.

Компанії з США пропонують отримати супутникові фото за кілька тисяч доларів всього за кілька годин. За меншу суму можна придбати архівні знімки територій України, зокрема важливих з військового погляду.

Нагада

Триває 754-та доба широкомасштабної війни РФ проти України. За добу зафіксовано 56 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також